LOGO

LOGO

Logo, wat is dat?

Een logo is de visuele presentatie van jouw merk. Vaak is het logo de eerste visuele aanraking van consumenten met jouw merk. “Een beeld zegt meer dan 1000 woorden”.  Daarom dient het logo van jouw merk in één oogopslag de brand identity te vertalen en de gewenste emotie bij de ontvanger op te roepen. Het logo of beeldmerk vertegenwoordigd de identiteit van jouw organisatie/merk.

Logo, hoe maken we die?

Het team van 2kwadraat is gevuld met experts in het samenstellen en vormgeven van jouw gewenste logo of beeldmerk. Het creëren van een perfect logo begint echter bij jou!

Wij gaan in een intensief gesprek met jou op zoek naar jouw “why”. Oftewel de reden waarom jouw merk doet wat het doet. Deze drijfveer van het merk vertalen we door in een visuele presentatie van jouw merk. Dit kan een logo, beeldmerk of icon bevatten.

Wij realiseren het gewenste logo en verwerken deze in een logo-system. In dit logo system wordt het logo op verschillende variaties getoond. Deze variaties hebben allemaal een toegevoegde waarde op elkaar en vertalen altijd dezelfde identiteit. Door dit logo system te hanteren wordt het logo/beeldmerk zo gerealiseerd, dat het logo op elk gewenst formaat te gebruiken is. Van grote muurtekeningen tot aan kleine icoontjes op bv. Petten. Je zal het logo en de gewenste identiteit altijd uniform kunnen vertalen.

Zo wordt de identiteit van jouw merk altijd voelbaar voor de consument en wekken we de gewenste emotie bij deze consument op.

Onze specialiteiten:

Logo/ Visual Identity Design
Corporate Storytelling
Brand Guidelines
Brand Collateral Design
Brand design creation
Strategy

Logo, de basiselementen.

Een sterk logo bevat verschillende elementen die elkaar versterken. Zoals hierboven vermeld werken wij met een zogeheten logo system. Dit system zorgt ervoor dat je altijd en overal de gewenste identiteit en emotie communiceert. Enkele elementen zijn:

Woordmerk

Een visuele presentatie van jouw bedrijfsnaam. Het is belangrijk dat de vormen, kleuren en typografie van het woordmerk aansluiten op de identiteit van jouw merk. 2kwadraat zorgt hiervoor en vormt het woordmerk op een wijze waardoor de gewenste op te wekken emotie aangewakkerd wordt bij de consument.

Beeldmerk

Een symbool dat zo krachtig is dat het in één oogopslag de identiteit van het merk communiceert. Een icon, afbeelding of symbool dat ervoor zorgt dat er herkenning gerealiseerd wordt wanneer een consument in aanraking komt met het beeldmerk. Het beeldmerk geeft herkenbaarheid aan het merk.

Betekenis vorm

Ook de vorm van een logo of beeldmerk roept onbewust reacties op. 2kwadraat houdt rekening met de vormen die gebruikt wordt. Wij zorgen voor uniformiteit tussen identiteit en uitstraling van het merk. Vorm speelt hierin een belangrijke rol en wordt door 2kwadraat optimaal ingezet als versterkend element van het logo van jouw merk.

Betekenis kleur

Kleuren hebben een eigen en unieke psychologische betekenis. Zo wekt het juiste gebruik van kleuren de gewenste psychologische associatie op. 2kwadraat gaat op zoek naar de juiste kleursamenstelling van het logo. Zo zorgen wij ervoor dat ook op onbewust vlak de consument positief beïnvloed wordt en de juiste emotie opgewekt wordt.

2kwadraat
Care 2 get there
Logo)old Logo_new
Logo, voor wie?

Een logo wordt vaak gebruikt door merken die op raakvlakken tussen merk en consument een representatieve en matchende vertegenwoordiging van hun merk wensen te communiceren. Het logo is een herkenbare herleiding naar de brand identity en een belangrijk onderdeel in de huisstijl van een merk.

2kwadraat zorgt ervoor dat het logo aansluit op de brand identity en een toegevoegde waarde is in de visuele presentatie van jouw merk. Door de juiste toepassing van een element uit ons logo system wordt ervoor gezorgd dat herkenning opgeroepen wordt bij de consument.

Wij bieden vrijblijvend logo advies aan!

Samen met ons team werken wij met veel passie en kennis aan je merk

Adres

Hogerwerf 7
4704RV Roosendaal
Nederland